IPL

De Ellipse IPL (Intense Pulsed Light) geeft korte flitsen van intens licht. De huid neemt de energie van de lichtflitsen op waardoor roodheid en pigment vervagen, de huidtextuur verbetert en actieve acne wordt geremd.

Met de IPL kunnen we de huid aanzienlijk verjongen en verfrissen. De poriën verfijnen en de huidteint egaliseert. Ook wordt de aanmaak van collageen gestimuleerd, waardoor de huid verjongt en verstevigt.

Vaatjes, roodheid en pigmentvlekken - ook van littekens - vervagen door de huid met de IPL te behandelen. De flitsen van de IPL doden ook de bacteriën van actieve acne, waardoor puistjes indrogen en de roodheid verder afneemt.

Voorzorg

Het is belangrijk dat de huid zo blank mogelijk is voor de behandeling met de IPL. U dient de huid niet bloot te stellen aan de zon of zonnebank 3 tot 4 weken vóór de behandeling. Ook dient u het gebruik van eventuele zelfbruiningscrème (bronzer) 1 week vóór de behandeling te vermijden.

Nazorg

Het is belangrijk dat u zich na de behandeling aan de volgende instructies houdt:

  • De huid kan na de behandeling op de plek van pigment en rode vaatjes wat donkere verkleuringen en korstjes vertonen. Dit is het teken dat het pigment en de rode vaatjes zullen vervagen. Gelieve de korstjes te laten zitten. De verkleuring en de korstjes verdwijnen gemiddeld in 1 tot 2 weken.
  • De eerste 3 tot 4 weken geen zon en geen zonnebank. In deze genezingsperiode adviseren wij ook om geen zelfbruiningscrème (bronzer) te gebruiken.

Pigmentvlekken verergeren door zonlicht en zonnebank. Indien u gevoelig bent voor opbouwende pigmentstoornissen zult u het gehele jaar door alert moeten zijn in de zon.

Wij adviseren om altijd een crème met beschermingsfactor (minimaal SPF 30) gebruiken en deze elke 2 uur opnieuw aan te brengen. 

Resultaten

Het licht wordt door uw huid opgenomen en omgezet in warmte. Hierdoor vervaagt het pigment en eventuele roodheid, verkleinen de poriën, toont de huid frisser en verbetert de textuur.

De behandeling geeft een langdurig resultaat. Uitwendige factoren zoals blootstelling aan de zon kunnen de huid wel weer opnieuw beschadigen. De normale veroudering blijft ook bestaan. In de loop van de tijd kunnen er dus weer nieuwe verouderingsverschijnselen, en daarmee pigmentvlekken, ontstaan.


Nieuwsgierig geworden?

Maak een afspraak

Stel een vraag