IPL

De Ellipse IPL (Intense Pulsed Light) geeft korte flitsen van intens licht. De huid neemt de energie van de lichtflitsen op waardoor roodheid en pigment vervagen, de huidtextuur verbetert en actieve acne wordt geremd.

Met de IPL kunnen we de huid aanzienlijk verjongen en verfrissen. De poriën verfijnen en de huidteint egaliseert. Ook wordt de aanmaak van collageen gestimuleerd, waardoor de huid verjongt en verstevigt.

Vaatjes, roodheid en pigmentvlekken - ook van littekens - vervagen door de huid met de IPL te behandelen. De flitsen van de IPL doden ook de bacteriën van actieve acne, waardoor puistjes indrogen en de roodheid verder afneemt.

Voorzorg

Als u besluit om uw huid met de IPL te laten behandelen, is het belangrijk dat de huid zo blank mogelijk is. Het is dus verstandig om blootstelling aan de zon en zonnebank te vermijden vanaf 3 tot 4 weken vóór de behandeling. Ook dient u het gebruik van eventuele zelfbruiningscrème (bronzer) 1 week vóór de behandeling te vermijden.

Nazorg

Na een behandeling met de IPL dient u met de volgende zaken rekening te houden:

  • Na de behandeling zal de huid nog enige tijd warm aanvoelen en er zonverbrand uitzien.
  • De huid kan na de behandeling op de plek van pigment en rode vaatjes wat donkere verkleuringen en korstjes vertonen. Dit is het teken dat het pigment en de rode vaatjes zullen vervagen. De verkleuring en de korstjes verdwijnen gemiddeld in 1 tot 2 weken.
  • De eerste 4 weken geen zon en geen zonnebank. In deze genezingsperiode adviseren wij ook om geen zelfbruiningscrème (bronzer) te gebruiken.

Nieuwsgierig geworden?

Maak een afspraak

Stel een vraag