Behandeling tegen rimpels

Fillers

Fillers worden gebruikt om rimpels op te vullen en volume te geven aan bijvoorbeeld de lippen, ingevallen wangen of slapen. Onze artsen werken met verscheidene soorten fillers, elk met unieke eigenschappen om het gelaat te verjongen.

Rimpels & Volume

Na het 30e levensjaar maakt de huid zelf geen collageen meer aan waardoor het gelaat volume verliest en er rimpels ontstaan. Het kan ook zo zijn dat het gelaat nooit het gewenste volume gehad heeft - denk bijvoorbeeld aan de lippen. Er is keuze uit twee soorten fillers om volume aan het gezicht te geven en rimpels op te vullen:

 

 

De cosmetisch arts zal samen met u bepalen welke filler het best geschikt is voor uw wensen. In het geval dat er sprake is van oppervlakkige rimpels kan een behandeling met Botox® de beste resultaten leveren.

Wij gebruiken uitsluitend:

Consult

Er vindt altijd eerst een consult plaats met de cosmetisch arts. Tijdens dit consult worden onze methode, uw wensen en de realistische mogelijkheden besproken.

Persoonlijk behandelplan

Tijdens het consult inspecteert de arts het te behandelen gebied. Omdat elke huid en elke vorm van rimpels en volumeverlies anders is stellen we per persoon een eigen behandelplan op. De exacte prijs per behandeling en het aantal benodigde behandelingen verschilt daarom ook per persoon.

Unieke gezichten vragen om unieke, op maat gemaakte behandelingen.

Voor een consult rekenen wij € 50,-. Op aanvraag kunnen wij in de meeste gevallen een consult met direct daarna een behandeling inplannen.

Voorzorg

De arts vraagt u tijdens het consult naar uw eventuele medicijngebruik. Gebruik van bloedverdunners vlak voor een behandeling kan leiden tot complicaties. Indien u dergelijke medicijnen gebruikt moeten deze in overleg met uw voorschrijvend arts (huisarts of specialist) minimaal 1 week van tevoren gestaakt worden.

Eventuele make-up wordt voor de behandeling verwijderd. Er is verder geen voorzorg nodig voor een behandeling met fillers.

Behandeling

De filler wordt via een kleine injectienaald onder de huid gebracht, op de plek waar meer volume gewenst is. Zo kan er extra volume gegeven worden aan de lippen, maar ook aan bijvoorbeeld ingevallen wangen of slapen. Diepe rimpels, zoals bij de neus naar de lippen of de mondhoeken (marionetlijnen) kunnen ook sterk worden verbeterd.

Zonder naald

Fillers kunnen ook zonder naald worden toegepast. Met een zogenaamde canule is de kans op blauwe plekken minimaal en is de behandeling vrijwel pijnloos.

Meer dan 15 jaar ervaring

Het is belangrijk dat fillers door een deskundig arts worden toegediend om op een veilige manier de meest optimale resultaten te behalen. We hebben inmiddels ruim 15 jaar ervaring met zowel hyaluronzuur als dynamische fillers en hebben daardoor een grote variëteit aan huid, rimpels en volumeverlies behandeld. Onze cosmetisch artsen zijn daarmee uitermate geschikt om de meest effectieve behandeling samen te stellen en uit te voeren.

Door fillers zonder naald te injecteren is de behandeling zo goed als pijnloos.

Hyaluronzuur

Hyaluronzuur is een biologisch afbreekbaar product dat van nature in ons lichaam voorkomt. Er zijn verscheidene merken op de markt, waaronder Restylane® en Juvederm®. Wanneer hyaluronzuur in of onder de huid wordt gebracht, met of zonder naald, is er een onmiddellijke toename van volume zichtbaar. Dit resultaat versterkt gedurende de eerste 2 weken na de behandeling aangezien hyaluronzuur extra vocht aantrekt. Na 3 tot 6 maanden is de filler door het eigen lichaam afgebroken en is er mogelijk een vervolgbehandeling nodig.

Het resultaat van fillers op basis van hyaluronzuur is vrijwel direct zichtbaar.

Dynamische fillers

Sculptra®, Radiesse® en Ellansé® zijn voorbeelden van dynamische fillers. Zodra deze fillers onder de huid zijn gebracht, met naald of canule, stimuleren ze daar de aanmaak van collageen. Hierdoor verstevigt en verjongt de huid. Na verloop van tijd (enkele weken) is de filler voor een groot deel opgelost, waardoor het volume lijkt te zijn teruggenomen. In de opvolgende maanden wordt de aanmaak van collageen echter nog steeds gestimuleerd. Hierdoor kan het enkele maanden duren voor het uiteindelijke resultaat goed zichtbaar wordt. Ook kan het zijn dat er vervolgbehandelingen nodig zijn om het gewenste resultaat te behalen.

Nazorg

Na een behandeling met fillers zijn de volgende praktische zaken van belang:

  • Gedurende de eerste 2 weken wordt extreme hitte (zonnebank en sauna) en koude afgeraden.
  • Sporten wordt de dag van de behandeling afgeraden
  • Na de behandeling kunnen er bloeduitstortingen (blauwe plekjes), wat zwelling en wat roodheid ontstaan. Deze verdwijnen weer vanzelf.
  • Meteen na de behandeling kunt u gewoon werken, maar houd rekening met een eventuele blauwe plek.
  • De eerste 6 weken dient u het behandelde gebied goed te beschermen tegen de zon met een goede UV-beschermingsfactor (factor 30). Eventuele blauwe plekken dient u zeker goed te beschermen met een beschermingsfactor (factor 30).

Resultaat

Bij dynamische fillers kan het enkele maanden duren voor het uiteindelijke resultaat zichtbaar is, terwijl bij hyaluronzuur fillers het resultaat binnen twee weken optimaal is. Beide soorten fillers stimuleren de aanmaak van collageen in de huid, waardoor de huid verjongt.

Hyaluronzuur blijft 3 tot 18 maanden in de huid en wordt daarna volledig afgebroken door het eigen lichaam. Dynamische fillers zijn na enkele weken al voor het grootste deel opgelost, hoewel de aanmaak van collageen in de huid nog enkele maanden doorgaat. Hierdoor hebben dynamische fillers meer tijd en mogelijk meerdere behandelingen nodig om het gewenste resultaat te geven maar kunnen ze uiteindelijk wel voor langere tijd een goed resultaat geven.

De cosmetisch arts bepaalt samen met u welke soort filler het best past bij uw wensen.

Zowel roken als zonnebaden hebben een negatief effect op het resultaat van de behandeling. Beide factoren zorgen voor een voor een versnelde veroudering van de huid en dus voor een minder langdurig resultaat.

Vervolgbehandeling

Mocht het beoogde resultaat nog niet behaald zijn kunt u na 2 tot 4 weken op controle komen voor evaluatie. Eventueel kan er een vervolgbehandeling gepland worden of plaatsvinden. In de meeste gevallen zien we dat vervolgbehandelingen een nog langer en mooier resultaat geven.

Prijs

Vanaf € 450,-

De exacte prijs wordt samen met uw persoonlijke behandelplan opgesteld tijdens het consult met de cosmetisch arts. Voor een consult rekenen wij € 50,-. Op aanvraag kunnen wij in de meeste gevallen een consult met direct daarna een behandeling inplannen.


Nieuwsgierig geworden?

Maak een afspraak

Stel een vraag


Onze behandelaars

Leo van Rozelaar

Injectables

Tom decates

Injectables