Behandeling tegen acne

Acne

Acne komt veel voor en kan goed worden verbeterd met onze huidbehandelingen. De behandelingen remmen de talgproductie en bacteriën in de huid. Als reactie zien we een verfijning van de huidporiën, aanmaak van collageen en een aanzienlijke verbetering van acnelittekens.

Acne

Bacteriën en een verhoogde talgproductie veroorzaken ontstekingen in de huid. Deze ontstekingen uiten zich als pukkels en puistjes, oftewel acne. Acne is meestal actief tijdens de puberteit (acne vulgaris), maar kan ook op latere leeftijd voorkomen (acne retard). Acne komt het meest voor op het gezicht, de nek, armen en schouders.

Acne kan ook littekens veroorzaken. De littekens kunnen permanente rode en bruine verkleuringen vertonen en oneffenheden in de huid achterlaten. De verkleuringen en onregelmatigheden in de huid kunnen er onrustig uitzien.

Ons antwoord

Actieve acne kan worden geremd door middel van onze huidbehandelingen. De acnelittekens kunnen ook aanzienlijk worden verbeterd met onze methodes. Hoewel we de huid aanzienlijk kunnen kalmeren en verbeteren kunnen we de oorzaak van acne echter niet wegnemen. Dit betekent dat actieve acne onderhoud vereist.

Pukkels en puistjes drogen in, de roodheid neemt af en acnelittekens verbeteren.

Consult

Er vindt altijd eerst een consult plaats met onze laserspecialist. Tijdens dit consult worden onze methode, uw wensen en de realistische mogelijkheden besproken.

Persoonlijk behandelplan

Tijdens het consult inspecteert de laserspecialist uw huid en de ernst van de acne. Omdat elke huid en elke vorm van acne anders is stellen we per persoon een eigen behandelplan op. De exacte prijs per behandeling en het aantal benodigde behandelingen verschilt daarom ook per persoon.

Voor een consult rekenen wij € 35,-. Op aanvraag kunnen wij in de meeste gevallen een consult met direct daarna een behandeling inplannen.

Unieke gezichten vragen om unieke behandelingen.

Behandeling

Zowel actieve acne als de acnelittekens kunnen goed worden behandeld met diverse methodes (klik om meer te lezen):

IPL

De Ellipse IPL (Intense Pulsed Light) geeft korte flitsen van intens licht. De huid neemt de energie van de lichtflitsen op waardoor roodheid en pigment vervagen, de huidtextuur verbetert en actieve acne wordt geremd.

Fraxel

Een fraxelbehandeling is een goede methode om de huid te vernieuwen. Fijne lijntjes, een slappe huid en oneffenheden zoals acnelittekens kunnen goed worden behandeld met deze methode.

LED

LED licht stimuleert de aanmaak van nieuwe cellen in de huid en repareert huidweefsel. Het blauwe LED licht bestrijdt de bacteriën die acne veroorzaken.

Peeling

Een peeling verbetert de huidstructuur, egaliseert de huidskleur en vermindert oneffenheden in de huid.

IPL

De Ellipse IPL (Intense Pulsed Light) geeft korte flitsen van intens licht. De huid neemt de energie van de lichtflitsen op waardoor roodheid en pigment vervagen, de huidtextuur verbetert en actieve acne wordt geremd.

Met de IPL kunnen we de huid aanzienlijk verjongen en verfrissen. De poriën verfijnen en de huidteint egaliseert. Ook wordt de aanmaak van collageen gestimuleerd, waardoor de huid verjongt en verstevigt.

Vaatjes, roodheid en pigmentvlekken - ook van littekens - vervagen door de huid met de IPL te behandelen. De flitsen van de IPL doden ook de bacteriën van actieve acne, waardoor puistjes indrogen en de roodheid verder afneemt.

Voorzorg

Het is belangrijk dat de huid zo blank mogelijk is voor de behandeling met de IPL. U dient de huid niet bloot te stellen aan de zon of zonnebank 3 tot 4 weken vóór de behandeling. Ook dient u het gebruik van eventuele zelfbruiningscrème (bronzer) 1 week vóór de behandeling te vermijden.

Nazorg

Het is belangrijk dat u zich na de behandeling aan de volgende instructies houdt:

  • De huid kan na de behandeling op de plek van pigment en rode vaatjes wat donkere verkleuringen en korstjes vertonen. Dit is het teken dat het pigment en de rode vaatjes zullen vervagen. Gelieve de korstjes te laten zitten. De verkleuring en de korstjes verdwijnen gemiddeld in 1 tot 2 weken.
  • De eerste 3 tot 4 weken geen zon en geen zonnebank. In deze genezingsperiode adviseren wij ook om geen zelfbruiningscrème (bronzer) te gebruiken.

Pigmentvlekken verergeren door zonlicht en zonnebank. Indien u gevoelig bent voor opbouwende pigmentstoornissen zult u het gehele jaar door alert moeten zijn in de zon.

Wij adviseren om altijd een crème met beschermingsfactor (minimaal SPF 30) gebruiken en deze elke 2 uur opnieuw aan te brengen. 

Resultaten

Het licht wordt door uw huid opgenomen en omgezet in warmte. Hierdoor vervaagt het pigment en eventuele roodheid, verkleinen de poriën, toont de huid frisser en verbetert de textuur.

De behandeling geeft een langdurig resultaat. Uitwendige factoren zoals blootstelling aan de zon kunnen de huid wel weer opnieuw beschadigen. De normale veroudering blijft ook bestaan. In de loop van de tijd kunnen er dus weer nieuwe verouderingsverschijnselen, en daarmee pigmentvlekken, ontstaan.

Fraxel

Een fraxelbehandeling is een goede methode om de huid te verjongen en vernieuwen. Oneffenheden zoals acnelittekens of onregelmatigheden in de huid kunnen goed worden behandeld met deze methode. Ook fijne lijntjes en een slappe huid zullen baat hebben bij deze methode.

In de huid worden op gecontroleerde manier minuscule regelmatige gaatjes gemaakt. Hierdoor wordt de huid gedwongen om zichzelf te vernieuwen en nieuw collageen te vormen. Rimpels verminderen en de huid voelt steviger aan. Onze laserspecialisten maken voor deze methode gebruik van de Erbium Yag laser, Venus Viva, Tixel, of Ydun laser.

Voorzorg

Voor de behandeling kan plaatsvinden zijn de volgende zaken van belang:

  • Gedurende 3 tot 4 weken voor de behandeling geen zon en/of zonnebank. De huid mag niet te bruin zijn van de zon.
  • Bij actieve acne kan de huid niet behandeld worden.
  • Indien u wel eens last heeft van een koortslip is het belangrijk om dit te melden aan uw behandelaar

Erbium Yag

De laserstraal van de Erbium Yag werkt op het aanwezige vocht in de huid en verdampt de bovenste huidlagen door middel van een gefractioneerde laserstraal. Wanneer een laserstraal is gefractioneerd wordt deze verdeeld in kleinere lichtstraaltjes. De laserstraal maakt daardoor minuscule gaatjes in de huid, waardoor deze gedwongen wordt om te herstellen en vernieuwen. De hersteltijd van een Erbium Yag behandeling is ongeveer 7 tot 10 dagen.

Venus Viva

Bij de fraxelmethode van de Venus Viva worden er minuscule gaatjes in de huid geponst door middel van micro-naaldjes. Deze techniek staat ook wel bekend als “fractional needling” of “micro needling”. De fraxel van de Venus Viva is echter gecombineerd met radiofrequentie, waardoor er warmte in de huid wordt gegenereerd. Hierdoor wordt de aanmaak van collageen en fibroblasten gestimuleerd.

Een Venus Viva behandeling kan goed gecombineerd worden met een PRP - behandeling (Platelet Rich Plasma) om de huidverjonging en/of de haargroei op de hoofdhuid extra te stimuleren. De hersteltijd van een Venus Viva behandeling is ongeveer 5 tot 7 dagen.

Tixel

De Tixel is een vorm van thermische huidverjonging. Er wordt warmte in de huid gegenereerd door middel van minuscule tips die warmte genereren. Hierdoor wordt de huid gedwongen om te vernieuwen en collageen aan te maken. De downtime (hersteltijd) is gemiddeld 5-7 dagen.

Ydun

De Ydun maakt gebruik van een gefractioneerde laserstraal om de huid te vernieuwen. In de diepere huidlagen wordt de aanmaak van collageen gestimuleerd. Hierdoor herstelt het bindweefsel en wordt het huidoppervlak gladder. De hersteltijd van de Ydun behandeling is ongeveer 7 tot 10 dagen.

Aantal behandelingen

Voor een optimaal resultaat zijn meerdere (drie) behandelingen aan te raden. Tussen elke fraxelbehandeling moet minimaal 4 weken zitten. Het exacte behandelplan wordt samengesteld door de laserspecialist en is gebaseerd op uw huid.

Nazorg

Na de fraxelbehandeling zijn de volgende praktische zaken van belang:

  • De huid zal de eerste dagen na de behandeling nog wat onregelmatig rood zien en gezwollen zijn, dit is echter normaal. De huid kan ook strak en droog aanvoelen.
  • Sauna, sporten en zwemmen worden de eerste 24 uur na de behandeling afgeraden
  • De huid kan eventueel wat gaan schilferen, dit proces duurt ongeveer een week.
  • Geen zon en/of zonnebank voor minimaal 3 tot 4 weken. Een goede zonnecrème (SPF 30 of hoger) is te allen tijde aan te raden.

Resultaten

Na het genezingsproces wordt het resultaat zichtbaar. De huid blijft in de maanden na de behandeling collageen aanmaken en daarmee verjongen.

Een optimaal resultaat wordt veelal bereikt na meerdere behandelingen. De laserspecialist zal tijdens het eerste consult een behandelplan opstellen gebaseerd op uw huid.

LED therapie

Het LED Therapie Masker is oorspronkelijk ontwikkeld door de NASA ter bevordering van wondgenezing. LED licht stimuleert de aanmaak van nieuwe cellen in de huid en repareert huidweefsel. Het blauwe LED licht bestrijdt de bacteriën die acne veroorzaken.

LED licht is uitermate geschikt voor zowel huidverjonging als ook een algehele huidverbetering. Het LED Masker is ook goed te gebruiken in combinatie met andere gezichtsbehandelingen voor een mooier en sneller resultaat. Daarbij verhoogt het LED Masker ook de doorlaatbaarheid van de huid, waardoor huidverzorgende producten effectiever zullen werken.

U krijgt gedurende 20 minuten het LED-masker op uw gezicht, welke verscheidene golflengtes LED uit kan stralen afhankelijk van het doel van de behandeling. Er kan gekozen worden voor een combinatie met een hyaluronzuurmasker, welke tevens het vochtgehalte van de huid herstelt.

Aantal behandelingen

Bij acne is de huid na 1 behandeling al een stuk rustiger. Voor huidverjonging en genezing zijn er over het algemeen meerdere behandelingen nodig.

Voor de behandeling

Er is geen voorzorg nodig voor een behandeling met het LED masker.

Na de behandeling

Direct na de behandeling kan de huid wat rood aanzien en gloeiend voelen. Dit verdwijnt dezelfde dag nog. Er is geen verdere nazorg nodig voor de huid.

Resultaat

Het resultaat is met enkele dagen zichtbaar. De huid is strakker, eventuele roodheid is verminderd en bij acne nemen de ontstekingen af.

Peeling

Een peeling verbetert de huidstructuur, egaliseert de huidskleur en vermindert oneffenheden in de huid. Met een peeling verwijderen we oude oppervlakkige huidcellen, waardoor de huid gedwongen wordt om te verjongen en vernieuwen. Actieve acne wordt door middel van een peeling gezuiverd.

Voorzorg

De huid dient voor een peeling niet te zonverbrand te zijn. Wij adviseren om zon en zonnebank te vermijden gedurende 2 tot 3 weken voor de behandeling.

Behandeling

De huid wordt eerst schoongemaakt en vervolgens bedekt met een vloeistof - de peeling. Dit proces is nagenoeg pijnloos. De huid kan tijdens de behandeling wel wat prikken en strak aanvoelen. Een behandeling van het gezicht duurt ongeveer 20 minuten. Als resultaat zien we dat de poriën verfijnen, pigmentvlekken vervagen, onzuiverheden zoals acne worden tegengegaan en de aanmaak van collageen wordt gestimuleerd.

Nazorg

Na een peeling dient u de zon en zonnebank gedurende 2 tot 3 weken te vermijden. Een goede zonnefactor (factor 30 of hoger) wordt te allen tijde geadviseerd. De huid zal gemiddeld genomen in de eerste 5 tot 7 dagen gaan vervellen. U dient deze vellen niet van het gezicht te wrijven, pulken, scrubben etc. Na gemiddeld 1 week is de nieuwe huid zichtbaar.

Aantal behandelingen

Over het algemeen kalmeert de acne al na 1 of 2 behandelingen. Het is echter niet te voorspellen wanneer de acne weer opspeelt. Voor de verbetering van de acnelittekens zijn gemiddeld 4 tot 7 behandelingen nodig om goede resultaten te behalen.

Hoewel onze huidbehandelingen de roodheid wegnemen en de ontsteking remmen, nemen deze ze niet de oorzaak van de acne weg. Veelal kunnen hormonen, voeding of een tekort aan mineralen een oorzaak zijn.

Met iedere behandeling verbetert de kwaliteit van de huid.

Meer dan 25 jaar ervaring

Het is belangrijk dat de behandeling van actieve acne en acnelittekens goed wordt uitgevoerd om op een veilige manier de meest optimale resultaten te behalen. We hebben inmiddels ruim 25 jaar ervaring met deze behandeling en hebben daardoor een grote variëteit aan huid en acne behandeld. Onze laserspecialisten zijn daarmee uitermate geschikt om de meest effectieve behandeling samen te stellen en uit te voeren.

Resultaat

Onze methodes kalmeren de huid door de ontstekingen te remmen. De roodheid neemt af en eventuele puistjes drogen in. Ook zien we dat de verkleuringen van acnelittekens vervagen en de oneffenheden in de vorm van bijvoorbeeld putjes verbeteren.

Voor optimale resultaten vereist de behandeling van acne per persoon een andere aanpak.

Verbeterde huidkwaliteit

De behandeling van acne heeft als positieve bijwerking dat de kwaliteit van de huid over het geheel verbetert. De aanmaak van collageen wordt gestimuleerd, poriën verfijnen, de stevigheid en elasticiteit van de huid verbetert, rimpels verminderen en de lokale bloedsomloop wordt bevorderd. Als resultaat ziet de huid er frisser en egaler uit.

Acne producten

Naast de behandelingen kan het fijn zijn om zelf thuis ook acne te remmen met behulp van onze crèmes en serums. Onze specialisten kunnen u tijdens het consult adviseren welke producten het beste passen bij de behoeften van uw huid. 

Prijs

Vanaf € 75,- per behandeling

De exacte prijs wordt samen met uw persoonlijke behandelplan opgesteld tijdens het consult met onze laserspecialist. Voor een consult rekenen wij € 35,-. Op aanvraag kunnen wij in de meeste gevallen een consult met direct daarna een behandeling inplannen.


Nieuwsgierig geworden?

Maak een afspraak

Stel een vraag


Onze behandelaars

Tanja Roetman

Huidverbetering

Claire Oosterbaan

Huidverbetering

Naomi Kaihatu

Huidverbetering