Ooglidcorrectie

Hangende oogleden en wallen kunnen het gelaat een vermoeide uitstraling geven. Tegenwoordig kunnen we hier met een ooglidcorrectie iets aan veranderen. Een ooglidcorrectie is een kleine, deskundige ingreep met grote resultaten.

Vermoeide uitstraling

Bij het verstrijken van de jaren kan de huid boven en onder de ogen slapper worden. De bovenoogleden kunnen gaan hangen, waardoor het gelaat een wat vermoeide uitstraling kan krijgen. De bovenste oogleden kunnen zelfs zo ver gaan hangen dat het moeilijker wordt om te kijken.

Ook kan het zijn dat de huid van de onderoogleden verslapt waardoor er ‘wallen’ ontstaan. Deze wallen kunnen ook veroorzaakt worden door een lokaal overschot aan vet onder de huid.

Hangende oogleden of verdikte wallen hebben niet per se met ouderdom te maken. Sommige mensen worden bijvoorbeeld geboren met hangende oogleden, of met asymmetrische oogleden.

Ons antwoord

Door middel van een ooglidcorrectie nemen we het teveel aan huid weg. Er kan ook een correctie plaatsvinden om eventuele (aangeboren) asymmetrie te verbeteren. Het gelaat krijgt hierdoor uiteindelijk een uitgeruste, open uitstraling.

Een vermoeid uiterlijk door hangende oogleden en wallen kan sterk verbeterd worden met een ooglidcorrectie.

Consult

Er vindt eerst altijd een consult met onze chirurg plaats. Tijdens dit consult krijgt u uitgebreid en eerlijk advies over de te behalen resultaten. De exacte methode, uw wensen en de realistische mogelijkheden worden besproken.

Eerlijk advies

De chirurg die u gaat behandelen voert ook het consult. Tijdens het consult is het heel belangrijk om te kijken naar uw wensen, maar ook naar de realistische mogelijkheden om deze wensen te vervullen. Als de oogleden niet geschikt zijn voor een ooglidcorrectie, of als er meer resultaat geboekt kan worden als u een bepaalde tijd wacht, dan zal dit altijd geadviseerd worden. Onze chirurgen behandelen pas wanneer zij de mogelijkheid daartoe zien.

Een ooglidcorrectie wordt alleen uitgevoerd als er goede resultaten te behalen vallen.

Voor een consult met de chirurg rekenen wij € 75,-.

Voorzorg

Indien u besluit om een ooglidcorrectie te laten uitvoeren zijn de volgende praktische zaken van belang:

  • Trek gemakkelijke kleding aan; u zult namelijk een tijdje moeten liggen. Kleding die u (strak) over het hoofd uit moet trekken wordt ook afgeraden.
  • Houd er rekening mee dat u na de ingreep niet zelf naar huis mag rijden.

Behandeling

Een ooglidcorrectie is een kleine, deskundige ingreep die onder plaatselijke verdoving plaatsvindt.

Ontspannen behandeling

Voordat de behandeling begint wordt het gebied lokaal verdoofd door middel van een paar prikjes. Hierdoor voelt u vrijwel niets van de behandeling. Eventueel krijgt u, als u dat prettig vindt, ook een rustgevend tabletje.

Klein, maar deskundig

Via een klein sneetje wordt het teveel aan huid weggehaald. Bij de bovenoogleden wordt dit in de huidplooi van het bovenooglid gedaan, waardoor het litteken nauwelijks zichtbaar is. Bij de onderoogleden wordt het sneetje gemaakt langs de rand van het onderooglid, vlak onder de wimperrand. De wondjes worden met een speciale huidlijm gelijmd. Uiteindelijk is er praktisch niets meer te zien van de behandeling.

Ruim 20 jaar ervaring

Hoewel een ooglidcorrectie niet een grote behandeling is, is het desalniettemin heel belangrijk dat het kundig wordt uitgevoerd. Onze chirurgen hebben meer dan 20 jaar ervaring met deze ingreep en hebben hierdoor een grote variëteit aan huid en oogleden behandeld.

Een ooglidcorrectie is in weze een kleine, deskundige behandeling. De resultaten kunnen echter enorm verlichtend werken.

Nazorg

Na een ooglidcorrectie zijn de volgende zaken van belang:

  • Uw gezicht en de ogen zijn een goed doorbloed gebied. Dit betekent dat de ogen na de ingreep wel wat blauw en gezwollen zullen zijn. Deze zwelling verdwijnt echter ook weer snel en duurt meestal niet langer dan een week.
  • De wondjes zijn gelijmd met een speciale huidlijm. Het is belangrijk dat u niet aan de lijm zit; de lijm verdwijnt vanzelf na 7 tot 10 dagen.
  • De eerste 2 weken niet sporten, ook geen sauna en zwembad.
  • Ten gevolge van de ingreep kunnen de randen van de oogleden gedurende enige tijd wat gevoelloos zijn, dit herstelt zich op den duur.
  • De littekentjes van het boven- of onderooglid kunnen de eerste weken na de ingreep nog wat rood zijn. De duur hiervan is afhankelijk van het huidtype, de roodheid verdwijnt altijd. Na enige tijd zijn de littekentjes nagenoeg onzichtbaar.

Graag zien wij u na ongeveer 3 maanden terug ter controle.

Resultaat

Het teveel aan huid wordt via een klein sneetje weggehaald. Bij de bovenoogleden wordt dit in de natuurlijke huidplooi van het bovenooglid gedaan, waardoor het littekentje nauwelijks zichtbaar is. Bij de onderoogleden wordt het sneetje gemaakt langs de rand van het onderooglid, vlak onder de wimperrand. Dit littekentje is daardoor op den duur ook nauwelijks zichtbaar.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat er niets te zien is van de behandeling zelf – behalve een open uitstraling en uitgerust gezicht.

Onze service

Na een ooglidcorrectie bieden wij, indien nodig, als service 2 IPL-behandelingen aan. Deze behandelingen hebben een goede invloed op de genezing van de huid.

Prijs

Correctie Bovenoogleden € 1250,-
Correctie Onderoogleden Vanaf € 2350,-

Het behandelplan wordt opgesteld tijdens het consult met de chirurg. Voor een consult bij de chirurg wordt € 75,- gerekend.

Voor het maken van een afspraak kunt u bellen met 020 67 11 379


Nieuwsgierig geworden?

Maak een afspraak

Stel een vraag


Onze behandelaars

Hay Winters

Plastische Chirurgie

 

David Krijgh

Plastische Chirurgie