Tatoeage verwijdering

Het Medisch Laser Centrum was ruim 30 jaar geleden als eerste kliniek in de Benelux in staat om tatoeages door middel van lasers te verwijderen. Met meer dan 30 jaar ervaring is de verwijdering van tatoeages binnen onze kliniek geoptimaliseerd.

Tatoeages

Bij het zetten van een tatoeage wordt er inkt net onder de opperhuid aangebracht. Omdat de inkt een lichaamsvreemde stof is wordt deze ter plekke door het lichaam ingekapseld. Dit zorgt ervoor dat de inkt daar permanent zichtbaar blijft.

Tatoeages kunnen vrijwel overal op het lichaam gezet worden. Er is ook keuze uit verschillende soorten inkt en kleur. Zo worden tatoeages bijvoorbeeld ook gezet in de vorm van permanente make-up op de wenkbrauwen. Het kan zijn dat een tatoeage na verloop van tijd vervaagt, of dat de tatoeage uit de smaak valt.

We hebben inmiddels meer dan 30 jaar ervaring met de meest effectieve methode om tatoeages te verwijderen.

Ons antwoord

Ongewenste permanente tatoeages kunnen we verwijderen met behulp van lasers. Er zijn altijd meerdere behandelingen nodig om de inkt optimaal te verwijderen. De tatoeage zal na elke behandeling meer vervagen.

Consult

Er vindt altijd eerst een consult plaats met onze laserspecialist. Tijdens dit consult worden onze methode, uw wensen en de realistische mogelijkheden besproken.

Persoonlijk behandelplan

Tijdens het consult inspecteert de laserspecialist uw huid en de tatoeage. Omdat elke huid en elke tatoeage anders is stellen we per persoon een eigen behandelplan op. De exacte prijs per behandeling en het aantal benodigde behandelingen verschilt daarom ook per persoon.

Elke behandeling wordt afgestemd op het soort inkt, de kleur, het huidtype en de locatie van de tatoeage op het lichaam.

Voor een consult rekenen wij € 35,-. Op aanvraag kunnen wij in de meeste gevallen een consult met direct daarna een behandeling inplannen.

Voorzorg

Indien u besluit om de tatoeage te laten verwijderen is het belangrijk dat de huid zo blank mogelijk is. U dient de zon, zonnebank en het gebruik van zelfbruiningscrème (bronzer) te vermijden 3 tot 4 weken voor de behandeling.

Behandeling

Permanente tatoeages kunnen goed verwijderd worden door middel van de lasertechnologie. De laser zendt in een fractie van een seconde een intense lichtflits (pulse) van één golflengte uit. Dit licht wordt selectief geabsorbeerd door de inktdeeltjes die in de huid ingekapseld zitten. De laserenergie breekt de kapsels open waardoor de inkt door het afweersysteem van het lichaam kan worden verwijderd.

Het lichaam moet uiteindelijk zelf langzaam de inkt afbreken, met de hulp van onze lasers.

Het lichaam kan deze inkt echter niet in één keer afbreken. Hierdoor zijn er meerdere behandelingen nodig. Indien uw lichaam goed op de therapie reageert, zal de tattoo in de loop der maanden steeds meer vervagen.

Unieke tattoo, unieke behandeling

Onze Q-switched Ruby laser en Q-switched Nd YAG laser boeken op dit moment zonder meer de beste resultaten bij het verwijderen van tatoeages. Of en hoe uw tattoo's exact zullen reageren op de laserbehandeling hangt af van een aantal factoren.

Elke tatoeage vereist een unieke behandeling.

Zo is het type tattoo van belang: amateur tattoo's bevatten bijvoorbeeld in de regel minder inkt per oppervlakte-eenheid en de gebruikte inkt is meestal plantaardig. Ook de kleur bemoeilijkt een exacte voorspelling: verschillende kleuren moeten vaak op een verschillende wijze worden behandeld. De locatie van de tatoeage op het lichaam bepaalt ook hoe de behandeling exact moet worden ingezet – sommige plekken zijn gevoeliger dan andere. Na de eerste behandeling zal blijken op welk type laser de inkt in uw tattoo het best reageert.

Aantal behandelingen

Het aantal behandelingen hangt ook af van deze factoren. Het gemiddelde voor amateur-tattoo's ligt tussen de 8 á 12 behandelingen, terwijl professionele tattoo's meer behandelingen vergen. Voor het beste resultaat moet er tussen de behandelingen een periode van minimaal 6 tot 8 weken liggen.

Meer dan 30 jaar ervaring

Het is belangrijk dat de verwijdering van tatoeages goed wordt uitgevoerd om op een veilige manier de meest optimale resultaten te behalen. We hebben inmiddels ruim 30 jaar ervaring met deze behandeling en hebben daardoor een grote variëteit aan huid en tatoeages behandeld. Onze laserspecialisten zijn daarmee uitermate geschikt om de meest effectieve behandeling samen te stellen en uit te voeren.

Nazorg

Na de behandeling van uw tatoeage zijn de volgende zaken van belang:

  • U dient het eventueel aangebrachte verband liefst 24 uur te laten zitten.
  • Het kan zijn dat er enige blaarvorming is ontstaan. Schrik niet, dit is normaal na deze behandeling.
  • De huid kan rood, geïrriteerd en/of opgezwollen zijn. De huid kan ook jeuken en er kunnen schilfertjes en korstjes vormen. Het is belangrijk om niet te krabben! De korstjes moeten er vanzelf afkomen. Het genezingsproces duurt ongeveer 1 tot 2 weken. 
  • Het is van belang dat u het behandelde gebied niet blootstelt aan de zon of zonnebank gedurende de eerste 2 tot 3 weken na de behandeling.
  • Te allen tijde adviseren wij het gebruik van een zonbescherming (SPF 30-50) aan en om deze elke 2 uur opnieuw aan te brengen.

Resultaat

Tijdens en direct na de behandeling wordt de huid wit en ondoorzichtig. Dit effect verdwijnt na 20 tot 30 minuten, waarna de tatoeage er weer uitziet als voor de behandeling. Het lichaam heeft namelijk enkele weken nodig om de inkt af te breken. Hierdoor is het resultaat van de behandeling ook pas na enkele weken zichtbaar.

Na iedere behandeling vervaagt de tatoeage langzaam, beetje bij beetje.

Een tatoeage is eigenlijk bijna nooit na 1 of 2 behandelingen al verdwenen. De tatoeage wordt langzaam lichter na iedere behandeling, totdat de inkt optimaal is verwijderd.

Prijs

Vanaf € 75,- per behandeling

De exacte prijs wordt samen met uw persoonlijke behandelplan opgesteld tijdens het consult met onze laserspecialist. Voor een consult rekenen wij € 35,-. Op aanvraag kunnen wij in de meeste gevallen een consult met direct daarna een behandeling inplannen.


Nieuwsgierig geworden?

Maak een afspraak

Stel een vraag


Onze behandelaars

Tanja Roetman

Huidverbetering

Claire Oosterbaan

Huidverbetering

Naomi Kaihatu

Huidverbetering