Behandeling tegen overtollige haargroei

Ontharen

Ongewenste haargroei kan overal op het lichaam voorkomen en behandeld worden. De Ellipse IPL (Intense Pulsed Light) biedt verreweg de beste en meest langdurige resultaten op het gebied van ontharen.

We hebben inmiddels ruim 25 jaar ervaring met deze ontharingsmethode en maken gebruik van de allernieuwste Ellipse IPL (Nordlys).

Ongewenste haargroei

Vellushaar is een vorm van haargroei die iedereen vanaf de kinderjaren op vrijwel het gehele lichaam heeft. Dit zijn haartjes die nauwelijks zichtbaar zijn – de haren zijn kort, dun en bevatten geen pigment. Tijdens en na de puberteit ontwikkelt vellushaar zich tot zogenaamd terminaal haar door de werking van androgenen. Terminale haren zijn dik, lang en gekleurd. Dit kan op sommige locaties op het lichaam ongewenste haargroei zijn.

Afhankelijk van genetica kan ongewenste haargroei zich overal op het lichaam ontwikkelen, zoals op het gezicht, de oksels, rug, armen, benen en de bikinilijn. De haargroei kan sterk verschillen per persoon in termen van onder andere kleur en dikte.

Omdat haargroei per persoon sterk kan verschillen vereist elke behandeling een unieke aanpak.

Haargroei valt te onderscheiden tot drie fases: de anagene fase (de groeifase), de catagene fase (de overgangsfase) en de telogene fase (de rustfase). Het lichaam heeft continu haren in de verschillende fases door elkaar. In de groeifase zijn de haren zichtbaar. Als ze overgaan naar de catagene fase maken de haren zich klaar om uit te vallen. Vervolgens vallen de haren uit en raken de haarzakjes die nog steeds in de huid zitten in de rustfase. In de rustfase zijn de haren niet zichtbaar. Na enkele maanden begint de cyclus vervolgens opnieuw. Omdat de drie fases van de haarcyclus continu door elkaar heen op het lichaam voorkomen zijn er in principe altijd zichtbare haren.

Ons antwoord

Ongewenste haargroei kan worden verwijderd met onze Ellipse IPL. Er zijn meerdere behandelingen nodig om alle aanwezige haarzakjes in de verschillende fases van de groeicyclus effectief uit te schakelen. Het is de meest optimale en langdurige vorm van ontharing.

Voor optimale ontharing zijn er meerdere behandelingen nodig.

Consult

Er vindt altijd eerst een consult plaats met onze laserspecialist. Tijdens dit consult worden onze methode, uw wensen en de realistische mogelijkheden besproken.

Persoonlijk behandelplan

Tijdens het consult inspecteert de laserspecialist uw huid en de ongewenste haargroei. Omdat elke huid en elke vorm van haargroei anders is stellen we per persoon een eigen behandelplan op. De exacte prijs per behandeling en het aantal benodigde behandelingen verschilt daarom ook per persoon.

Voor een consult rekenen wij € 35,-. Op aanvraag kunnen wij in de meeste gevallen een consult met direct daarna een behandeling inplannen.

Voorzorg

Indien u besloten heeft om tot behandeling over te gaan zijn er een aantal praktische zaken van belang:

  • Voor lichaamsbeharing dient u 4 weken voor de eerste behandeling te stoppen met harsen en/of epileren.
  • Voor gezichtsbeharing dient u 2 weken voor de eerste behandeling te stoppen met epileren en/of harsen
  • De huid dient zo blank mogelijk te zijn voor de behandeling. U dient de zon, zonnebank en het gebruik van zelfbruiningscrème (bronzer) te vermijden vanaf 3 tot 4 weken voor de behandeling.
  • Gelieve de te ontharen gebieden enkele dagen van te voren te scheren, zodat er korte stoppeltjes staan.

Behandeling

De Ellipse IPL (Intense Pulsed Light) geeft korte lichtflitsen van hoge energie die op de huid gericht worden. Het licht wordt door het pigment van de haren geabsorbeerd en naar de haarwortel geleid, welke vervolgens voorgoed uitgeschakeld wordt.

De IPL behaalt verreweg de beste en meest langdurige resultaten op het gebied van ontharen.

Ongewenste haargroei kan overal op het lichaam behandeld worden, zoals op het gezicht, de oksels, rug, armen, benen en de bikinilijn. Wij kunnen vrijwel alle huidskleuren behandelen, maar een lichte huidskleur met donkere haartjes is ideaal. Blonde en rode haren hebben nauwelijks pigment en zijn daardoor bijna niet uit te schakelen.

De duur van een behandeling is afhankelijk van het oppervlak dat behandeld moet worden. Een bikinilijn neemt bijvoorbeeld gemiddeld een 20 minuten in beslag. De ontstane warmte tijdens de behandeling is vergelijkbaar met zonnebrand. Een verdoving is niet nodig en de behandeling is eigenlijk voor iedereen goed te verdragen.

Aantal behandelingen

Bij elke behandeling worden alleen de haren getroffen die in de groeifase zijn. Deze haren blijven permanent weg. Elk mens heeft echter altijd vele haren in de zogenaamde overgangsfase en rustfase. Een aantal weken na de behandeling komen er weer haren uit hun rustfase fase in de groeifase. Pas dan zijn deze haren ontvankelijk voor het licht van de Ellipse.

De verschillende groeicyclus van de haren zorgt ervoor dat we per behandeling niet alle aanwezige haarzakjes in de huid kunnen uitschakelen. Men moet daarom rekenen op een gemiddeld aantal behandelingen van 8 tot 10 keer op het lichaam. De ervaring leert dat gezichtsbeharing meer behandelingen nodig heeft, gemiddeld 10 tot 12.

We hebben inmiddels ruim 20 jaar ervaring met de meest effectieve methode om ongewenste haargroei te verwijderen.

Vervolgbehandeling

Er kan weer een nieuwe behandeling plaatsvinden wanneer het haar terugkomt – pas dan zijn er weer haren in de nieuwe groeifase. Voor lichaamsbeharing duurt dit gemiddeld 8 weken, voor gezichtsbeharing 6 weken. Jaarlijks onderhoud is nodig. 

Meer dan 25 jaar ervaring

Het is belangrijk dat de behandeling van ongewenste haargroei goed wordt uitgevoerd om op een veilige manier de meest optimale resultaten te behalen. We hebben inmiddels ruim 25 jaar ervaring met deze behandeling en hebben daardoor een grote variëteit aan huid en haargroei behandeld. Onze laserspecialisten zijn daarmee uitermate geschikt om de meest effectieve behandeling samen te stellen en uit te voeren.

Nazorg

Na de ontharingsbehandeling is het volgende van belang:

  • U dient de zon en zonnebank te vermijden tot 2 weken na de behandeling. De huid kan na de behandeling extra gevoelig zijn voor UV-licht.
  • Wij adviseren om te allen tijde een sunblock (minimaal SPF 30) te gebruiken.
  • Om de haarcyclus niet te verstoren dient u de haren niet te harsen of te epileren. Scheren en/of knippen mag wel.
  • De haarwortels zijn uitgeschakeld, alleen zitten de haren nog in de huid en vallen bij het vernieuwen van de huid vanzelf uit. Daardoor kunnen de stoppels nog enige tijd zichtbaar zijn, alsof er niets gebeurd is. Na 1 tot 4 weken zullen de behandelde haren echter uitvallen.

Resultaat

Door de huid met de Ellipse IPL te behandelen zien we dat de haargroei aanzienlijk afneemt tot er vrijwel geen haren meer terugkomen. Voor een optimale ontharing zijn er wel altijd meerdere behandelingen nodig. Gemiddeld genomen zal de haargroei na 3 tot 4 behandelingen zichtbaar zachter worden en verminderen. Gemiddeld zien we een reductie van 70% in haargroei, wat betekent dat een onderhoudsbehandeling gewenst kan zijn. 

Verbeterde huidkwaliteit

Het ontharen van de huid middels de Ellipse IPL heeft als positieve bijwerking dat de kwaliteit van de huid verbetert. Al onze huidbehandelingen stimuleren de bloedsomloop en de aanmaak van collageen. Hierdoor worden niet alleen de haren verwijderd, maar zal de huid ook een verjonging ondergaan.

Prijs

Vanaf € 75,- per behandeling

De exacte prijs wordt samen met uw persoonlijke behandelplan opgesteld tijdens het consult met onze laserspecialist. Voor een consult rekenen wij € 35,-. Op aanvraag kunnen wij in de meeste gevallen een consult met direct daarna een behandeling inplannen.


Nieuwsgierig geworden?

Maak een afspraak

Stel een vraag


Onze behandelaars

Tanja Roetman

Huidverbetering

Claire Oosterbaan

Huidverbetering

Naomi Kaihatu

Huidverbetering