Blauwe vaten

Blauwe vaatjes op bijvoorbeeld de benen, handen en het gezicht kunnen goed worden behandeld met onze lasermethode.

Consult

Om te beoordelen of u behandeld kunt worden dient er altijd eerst een consult plaats te vinden met de laserspecialist. Het is namelijk ook mogelijk dat uw blauwe vaten alleen middels flebologie behandeld kunnen worden. 

Persoonlijk behandelplan

Tijdens het consult inspecteert de laserspecialist uw huid en de blauwe vaten. Omdat elke huid en alle blauwe vaten anders zijn, stellen we per persoon een eigen behandelplan op. De exacte prijs per behandeling en het aantal benodigde behandelingen verschilt daarom ook per persoon.

Tijdens een persoonlijk consult ontvangt u eerlijk advies over de beste mogelijkheden om uw blauwe vaten te behandelen.

Voor een consult rekenen wij € 35,-. Op aanvraag kunnen wij in de meeste gevallen een consult met direct daarna een behandeling inplannen.

Voor de behandeling

Het is belangrijk dat de huid zo blank mogelijk is wanneer u behandeld wordt. U dient de huid daarom niet bloot te stellen aan de zon of zonnebank gedurende 3 tot 4 weken vóór de behandeling. Eventuele zelfbruiningscrème (bronzer)dient u ook te vermijden in deze periode.

De behandeling

De blauwe vaten kunnen goed behandeld worden met de Ellipse Nd: YAG laser gecombineerd met de vaatlaser. De energie van de Ellipse en lasers zorgt ervoor dat de vaatjes lokaal vernauwen of zelfs geheel verschrompelen. Hierdoor vervagen de blauwe vaten of verdwijnen ze geheel. Onze laserspecialisten beschikken over de allernieuwste Ellipse: de Nordlys.

Aantal behandelingen

Meestal is er na 2 behandelingen al een forse verbetering te zien. Mogelijk zijn er tussen de 3 en 5 behandelingen nodig, afhankelijk van de breedte en dikte van de blauwe vaten.

Voor optimale resultaten zijn er meerdere behandelingen nodig.

Meer dan 25 jaar ervaring

Het is belangrijk dat de behandeling van blauwe vaten goed wordt uitgevoerd om op een veilige manier de meest optimale resultaten te behalen. We hebben inmiddels ruim 25 jaar ervaring met deze behandeling en hebben daardoor een grote variëteit aan huid en vaten behandeld. Onze laserspecialisten zijn daarmee uitermate geschikt om de meest effectieve behandeling samen te stellen en uit te voeren.

Na de behandeling

Het is belangrijk dat u zich na de behandeling aan de volgende instructies houdt:

  • De volgende dag kan er wat zwelling in de behandelde gebieden zijn. Deze zwelling verdwijnt gemiddeld na 3 tot 7 dagen
  • Bij een behandeling van blauwe aderen op het gezicht kunt u last hebben van hoofdpijn de eerste paar dagen na de behandeling. U mag hiervoor paracetamol gebruiken.
  • Geen zon en/of zonnebank gedurende 3-4 weken. Gebruik voor het gezicht een zonnebrandcrème met minimaal SPF 30.
  • Na het behandelen van de beenvaten geen zon en/of zonnebank gedurende 8 weken.
  • Gelieve de eerste 4 dagen niet te sporten en geen zware krachtinspanningen te verrichten: er ontstaat dan teveel druk op de vaatjes in het gezicht en/of benen

Resultaten

De behandelde vaatjes krimpen of verdwijnen geheel. Het resultaat is over het algemeen zichtbaar na 4 tot 8 weken. Voor de benen vergt het resultaat meestal wat meer tijd.

De behandeling van blauwe vaatjes heeft als positieve bijwerking dat de kwaliteit van de huid aanzienlijk verbeterd. De huid verjongt en de huidtextuur verfijnt.

Met iedere behandeling krimpen de blauwe vaten en verbetert de kwaliteit van de huid.

Prijs

Vanaf € 75,- per behandeling

De exacte prijs wordt samen met uw persoonlijke behandelplan opgesteld tijdens het consult met onze laserspecialist. Voor een consult rekenen wij € 35,-. Er is altijd eerst een consult nodig om te bepalen of uw blauwe vaten met de laser kunnen worden behandeld. 

 


Nieuwsgierig geworden?

Maak een afspraak

Stel een vraag


Onze behandelaars

Tanja Roetman

Huidverbetering

Claire Oosterbaan

Huidverbetering

Naomi Kaihatu

Huidverbetering