Couperose & Rosacea

Roodheid in het gezicht, decolleté of de hals kan goed behandeld worden met onze IPL- en lasermethode. 

Onze behandeling vervaagt niet alleen de roodheid van de couperose, maar remt ook de ontsteking als er sprake is van rosacea. 

Couperose

Met couperose worden uitgezette adertjes bedoeld, meestal in het gezicht, decolleté of de hals. Deze roodheid kan storend zijn. Couperose wordt veelal zichtbaar bij intense warmte, sport en inspanning, maar ook bij veranderingen in de hormoonhuishouding. De overgang van koude naar warme ruimtes en het nuttigen van warme gerechten en dranken geven ook druk op de vaten waardoor de huid zich rood voordoet. 

Couperose is vaak erfelijk bepaald. Het kan echter ook veroorzaakt worden door medicijnen, roken of zonneschade. 

Rosacea

Rosacea is een veelvoorkomende chronische ontstekingsvorm van de huid. Vaak is er sprake van bultjes en/of puistjes, welke roodheid (couperose) kunnen
veroorzaken. Rosacea komt veelal op latere leeftijd voor, meestal na het dertigste jaar.

Behandeling op maat

De roodheid en irritatie kunnen goed behandeld worden met de Ellipse IPL (Intense Pulsed Light) gecombineerd met de vaatlaser. De lichtflitsbehandeling remt ontstekingen en zorgt voor een aanzienlijke vermindering van de roodheid van de huid in combinatie met de vaatlaser. Onze laserspecialisten beschikken over de allernieuwste IPL, de Ellipse Nordlys. 

Door gebruik van deze technieken zullen de vaatjes verschrompelen en zal de roodheid afnemen. Meestal is er na 2 behandelingen al een forse verbetering te zien. Mogelijk zijn er tussen de 3 en 5 behandelingen nodig, afhankelijk van de ernst van de couperose en/of rosacea. Tussen iedere behandeling moet minimaal 3 weken zitten.

Meer dan 20 jaar ervaring

Het Medisch Laser Centrum heeft ruim 20 jaar ervaring met de behandeling van couperose en rosacea. Onze specialisten zijn daarmee uitermate geschikt om een persoonlijk behandelplan voor u samen te stellen. 

Indien u besluit om de couperose in het gezicht te laten behandelen, is het belangrijk dat de huid zo blank mogelijk is. Het is dus verstandig om blootstelling aan de zon te vermijden zowel 2 tot 3 weken vóór als ná de behandeling.

Resultaat

De behandelde vaatjes krimpen of verdwijnen geheel. Bij rosacea wordt de ontsteking geremd. Hierdoor vermindert de roodheid en krijgt het gelaat een rustige uitstraling.

De aanleg voor couperose en/of rosacea blijft echter bestaan. In de loop van de tijd kunnen er dus weer nieuwe vaatjes en daarmee roodheid ontstaan. Ook is bekend dat zonlicht (zonneschade) en roken couperose verergert. Een goede zonnefactor (factor 30 of hoger) wordt daarom geadviseerd (zie zonneproducten en huidverzorging).

Verbeterde huidkwaliteit

De behandeling van couperose heeft als positieve bijwerking dat de kwaliteit van de huid aanzienlijk verbetert. De huid verjongt en de huidtextuur verfijnt. Ook wordt de bloedsomloop en aanmaak van collageen gestimuleerd, waardoor de huid frisser en steviger wordt.

Een behandeling voor couperose en rosacea begint al bij € 40,-

Tijdens het eerste consult met één van de specialisten kunt u een goede indicatie krijgen van de mogelijkheden en kosten van een behandeling op maat. De kosten voor een consult bedragen € 30,- welke in mindering gebracht worden op de behandeling.

Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar 020 671 13 79


Nieuwsgierig geworden?

Maak een afspraak

Stel een vraag


Gerelateerde informatie

Tanja Roetman

Huidverbetering